Tarieven


Tarieven

De kosten van een beugelbehandeling

In tegenstelling tot wat in veel andere Europese landen gebruikelijk is, zijn de tarieven van tandartsen en orthodontisten in Nederland niet vrij. Dat betekent dat deze worden vastgesteld door de overheid. Dit doet de Nederlandse Zorg Autoriteit, de NZA. Daarom zijn de tarieven voor alle tandartsen en orthodontisten in Nederland gelijk. Deze vastgestelde tarieven kunt u hier hieronder downloaden. In Nederland zijn de kosten voor een orthodontische behandeling laag vergeleken met in de landen om ons heen. Na Letland ben je binnen de Europese Unie in Nederland het goedkoopst uit voor een beugel.

De totale kosten van een orthodontische behandeling kunnen van tevoren niet exact worden aangegeven. In de eerste plaats hangen de kosten af van de verschillende beugels die noodzakelijk zijn. Zo zijn er negen verschillende beugelcategorieën. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het verloop van de behandeling en het aantal controles dat nodig is om het gewenste eindresultaat te bereiken. Zo zal een lange behandeling met meerdere beugelcategorieën meer kosten dan een korte behandeling met een enkele beugel. Op het einde van het eerste consult heeft de orthodontist vaak al een vrij goed beeld over de mogelijke behandelingen en de daarbij behorende kosten. Hij zal u hierover uitgebreid over informeren en een kostenbegroting meegeven. U kunt dan bij uw zorgverzekering informeren of, en zo ja hoeveel, u vergoed krijgt. De kosten van een orthodontische behandeling worden niet in één keer in rekening gebracht, maar worden berekend op basis van de op dat moment uitgevoerde behandeling of controle en worden zo gespreid over de gehele behandelduur.


Vergoeding

Vraag uw zorgverzekeraar naar de vergoeding

De meeste zorgverzekeraars zullen (een deel van) de kosten van een beugelbehandeling voor jongeren vergoeden. Voor volwassenen zijn er maar enkele verzekeraars die een beugelbehandeling vergoeden, tenzij het een behandeling op medische indicatie betreft, dan wordt deze vaak wel volledig vergoed. Er zijn echter grote verschillen per pakket en per zorgverzekeraar! Of u iets vergoed krijgt en hoeveel, is afhankelijk van uw verzekeraar en het door u afgesloten aanvullende pakket. Informeer vooraf bij uw zorgverzekering of orthodontie vergoed wordt. Pas indien nodig de dekking aan voordat u met een beugelbehandeling begint. In uw polis of op de website van uw zorgverzekeraar kunt u de actuele vergoeding voor orthodontie nalezen.

Alleen wanneer er sprake is van een zeer ernstige afwijking met medische indicatie kan het zijn dat een beugelbehandeling uit de basisverzekering vergoed wordt. Als er sprake is van medische indicatie zal altijd een aanvraag bij de zorgverzekeraar gedaan moeten worden. Is dit in uw geval aan de orde, dan zal de orthodontist dit met u bespreken.

Op internet kunt u overzichten vinden van vergoedingen voor orthodontie bij verschillende aanvullende verzekeringspakketten van diverse verzekeraars. Laat u bij het afsluiten van een zorgverzekering of een aanvullend pakket, altijd goed informeren en let op de kleine lettertjes! Op internet vindt u diverse vergelijkingswebsites voor zorgverzekeringen die hierbij behulpzaam kunnen zijn. Enkele voorbeelden van websites waar u informatie kunt inwinnen over aanvullende pakketten en vergoedingen van een beugelbehandeling:

Vergelijk Mondzorg Jongeren

Vergelijk Mondzorg Volwassenen

Zorgwijzer Jongeren

Zorgwijzer Volwassenen


Facturatie

Wij hebben onze facturatie uitbesteed aan Infomedics, een betrouwbaar bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in facturatie in de mondzorg. Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw gegevens en is ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Meer informatie over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een verrichtingscode met vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld. Infomedics dient onze declaratie rechtstreeks in bij uw zorgverzekering. Krijgt u niet alles van uw zorgverzekering vergoed, dan krijgt u van Infomedics een rekening van het deel dat niet vergoed wordt. Voor patiëntenjonger dan 16 jaar, komt deze rekening per post. Patiënten ouder dan 16 jaar kunnen deze rekening online afhandelen met behulp van e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Nadat u een account heeft aangemaakt op Infomedics.nl worden alle rekeningen van de betreffende zorgverlener op uw account geplaatst. Zodra er een nieuwe rekening voor u klaar staat, ontvangt u een e-mail. In uw account kunt u de rekeningen bekijken en betalen. U kunt kiezen voor eenmalige automatische incasso op een door u gekozen datum of u betaalt direct via i-DEAL. Wilt u de rekening ter declaratie opsturen naar uw zorgverzekeraar, dan kunt u deze downloaden en/of printen. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Zorg dus dat altijd het juiste e-mail adres en mobiele telefoonnummer bij ons bekend is! Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl.

Op de website van Infomedics kunt u veel zaken snel een eenvoudig regelen. Heeft u vragen over een declaratie, wilt u deze in termijnen betalen, of wilt u een kopie van een rekening ontvangen? Dan raden wij u aan dit direct via de website van Infomedics te regelen. Deze is 24 u per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Komt u er online niet uit, neem dan contact op met Infomedics via een van onderstaande kanalen:

Per E-mail: rekening@infomedics.nl

Per Post: Postbus 60108, 1320 AC Almere

Of telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00u tot 17.00u:

036 – 2031 900

U kunt uw factuur betalen via een eenmalige machtiging, iDEAL of een reguliere bankoverschrijving. Het bankrekeningnummer hiervoor is NL34ABNA0243240058, ten name van Infomedics.

Betalingsregeling

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, vraag dan online een betalingsregeling aan of neem zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 036 – 2031 900. Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling. De betalingsvoorwaarden van Infomedics vindt u terug op bovenstaande website.


Tarieven

Contact Gegevens
Orthodontiepraktijk Wijchen

't Slotje 5
6603 JC Wijchen

Telefoon: 024 - 645 09 16

E-mail: info@orthowijchen.nl

Internet: www.orthowijchen.nl